“Ik kom wel ff helpen”, klinkt het resoluut

aan de andere kant van de lijn. Op mijn vraag of ik zijn afkortzaag een weekje mag lenen.

Het is Corona-intelligente-lockdown-tijd. Alle afspraken en bezoeken zijn gecanceld en in de lopende projecten zit speling. Dus ik heb mezelf een week vrij gepland. Er komt namelijk een nieuwe vloer in het HoutenHuisje. Yeah! Eindelijk wordt de basis aangepakt. “Fase 1” van de verbouwing! Zo fijn om straks in het héle huisje één vloer te hebben. Mooi, fris nieuw én praktisch in onderhoud. Want in dit HoutenHuisje willen we vooral genieten en niet teveel huishoudelijke klusjes hebben.

Ondertussen is er ook een keuken ontworpen. Want “Fase 2” pakken we meteen ‘even’ mee. De huidige keuken is absoluut niet praktisch (echt waar)! Het is wat gammel (klein smoesje). Maar bovenal wil ik een andere indeling (voor het ruimtelijke effect). Dus en passant vertel ik dat ik – als de vloer gelegd is – een keuken in elkaar ga zetten. “Alleen?” Jah, alleen, want het is Corona tijd. En op anderhalve meter klussen lijkt me niet goed te doen. Zeker niet in het HoutenHuisje waar anderhalve meter al snel driekwart van de keuken beslaat.

Het ontwerp voor de keuken zat al een tijdje in m’n hoofd. Vervolgens dit telefonisch (want dicht ivm Corona) doorgesproken met m’n Fav-Shop Ikea. Op Koningsdag (want toch niets te doen) besteld. Opgehaald (toen het weer mocht). Met m’n bolide (waar blijkbaar wel 4 keukens inpassen!)

Tot dusver loopt het gesmeerd.

HetHoutenHuisje Blog byJessie.

Tot dusver loopt het gesmeerd.

Schreef ik al eerder dat ik mezelf nog wel eens overschat en dan met name mijn klusvaardigheden (zie blog #07 | Plannen schrappen). Of beter, ik onderschat de moeilijkheidsgraad van de klussen op mijn to-do-list. Want een klein beetje klussen kan deze interieurontwerper best. Dankzij de lege agenda door de Corona maatregelen is elk weekend gevuld met (achterstallige) klusjes. Rolgordijnen op maat maken en monteren, ladekasten in elkaar zetten, doucherail vervangen, verven, zelfs behangen (for the first time) gaat me goed af. Altijd handig om wat praktijkervaring te hebben, toch?!

Maar bij het aanhoren van dit alles, hoor ik twijfel aan de andere kant van de lijn.
Corona of niet. Mijn vader komt helpen!

HetHoutenHuisje Blog byJessie.