“Ik vind het wel prima zo”, zegt hij geruststellend.

De voortgang van de plannen rondom het opknappen van het Houten Huisje gaat mij niet snel genoeg. Maar wat is het toch fijn om tussen alle projecten van kantoren, bedrijfspanden, verbouwingen en nieuwbouwwoningen door met zoiets kneuterigs als het Houten Huisje bezig te zijn.

Kneuterig omdat het klein is en we er lekker ‘back-to-basic’ gaan (lees: zonder TV en internet. De rest van het comfort anno 2020 is er gelukkig wel). Maar verder is er niets kneuterigs aan dit project. Het is Serious Business! Het is als een Echt Project opgepakt, met een heuse ‘Programma van Eisen’ (de zgn. wensen- en eisenlijst van de bewoners). Een objectieve analyse van het huisje en een haalbaarheidsonderzoek van de wensen (zie ook mijn blog ‘#07 | Plannen schrappen’).

Verder is er een heus moodboard gemaakt, waarin de juiste sfeer samen met alle gewenste kleuren vastgelegd is. Per ruimte is beschreven wat de wensen zijn, welke functies het heeft en wat er opgeborgen dient te worden. Dit alles onderbouwt met sfeercollages van mooie en vooral vernuftige oplossingen.

HetHoutenHuisje Blog byJessie.

Geen open eindjes. Daar houden we niet van.

So far so good! Maar nu. De indeling concreet maken. Zo ongeveer is het natuurlijk wel bekend, maar ‘concreet maken’ betekent bij mij tot in de kleinste details. Geen open eindjes. Daar houden we niet van.

Mensen denken vaak dat een kleine ruimte inrichten niet veel tijd kost, omdat er niet veel mogelijkheden zijn. Omdat het ‘toch maar op één manier past’. Maar ik vind juist het tegenovergestelde.

Vaak heeft een kleine ruimte meerdere functies en wil je met slimme oplossingen en opbergers de ruimte efficiënt benutten. Dat is voor mij de uitdaging. Om de mogelijkheden uit te zoeken. Puzzelen met de meubels tot alles op de plaats valt. Dat geeft zoveel meerwaarde aan een dergelijke woning. Dat kost echter vaak ook meer tijd dan bij een ruime woning. Maar… áls het dan weer gelukt is, is de voldoening des te groter.

Zo gaat dat met ‘echte’ projecten. Het enige dat dit project doet afwijken van de standaard, is dat dit project Prio Nul heeft. Projecten van byJessie. gaan namelijk altijd voor.

Toch best lastig zo’n begripvolle klant.

HetHoutenHuisje Blog byJessie.