“Hier zit ook nog een laatje”, klinkt het verrast

We zijn op ontdekkingstocht door het kleine houten huisje.

Van plintlades in de keuken tot inbouwkasten in de slaapkamers. Overal zitten kastjes en laatjes. En alles zit bomvol spullen. Ongelooflijk wat er aan bergruimte is gecreëerd en alles zit vol! Het is het eerste weekend in ons nieuwe huisje.

Ik wil dolgraag aan de slag. De basis aanpakken. De plastic schrootjes vervangen door houten latjes. De granol muren glad stuken. De grauwe deuren en kozijnen fris wit verven. En de logge meubels vervangen door luchtige verfijnde exemplaren.

Kortom: licht en lucht te creëren, met een goede basis en een dosis rust.

HetHoutenHuisje Blog byJessie.

Een zee aan bergruimte en alles zit bomvol!

Maar we willen de vakantie hier door gaan brengen. Dus moet het leefbaar gemaakt worden. Dat betekent schoonmaken. En omdat vakantiewoningen inclusief meubilair en huisraad worden verkocht, betekent het hier ook opruimen!

Oké het is een tijdje verhuurd geweest, dan is het handig om een uitgebreide set huisraad te hebben. Maar, een 6-delig Boerenbont servies, inclusief juskannetje in een 2-persoons hutje? En wat te denken van de 3 koffiekannen (overgebleven van koffiezetautomaten), 2 gieters, 18 pannen, 3 asbakken en de 2 strijkijzers…?

Na een opruimactie van 3 dagen en 14 dozen voor de kringloop verder, is er een zee aan ruimte ontstaan. Heerlijk! Het is een stuk groter dan we dachten.

Dus mocht je het gevoel hebben dat je uit je huis groeit? Begin dan eerst met opruimen!    ; )

HetHoutenHuisje Blog byJessie.